Terugblik activiteiten

Op deze pagina geven wij u een inkijkje in de activiteiten die met hulp van ouders voor Galjoenkinderen zijn georganiseerd!

 

 

Boekenmarkt - januari 2024

Op 25 januari was er weer een boekenmarkt op school. Wat was het een geslaagde dag! Er waren veel boeken ingezameld, dus er was genoeg keuze voor alle kinderen. Gedurende de dag kwam elke klas langs bij de boekenmarkt om leuke boeken te kopen. Een aantal kinderen uit groep 8 kwam helpen en wat deden ze dat goed! Van boeken aanprijzen aan jongere kinderen, helpen zoeken naar een bepaald genre of lievelingsschrijver en daarna afrekenen: ze waren een grote hulp.

 

Van de opbrengst van de boekenmarkt zullen de leerkrachten nieuwe boeken voor in de klassen kopen.

 

We wensen alle kinderen heel veel leesplezier met de nieuwe boeken!

 

Sinterklaasfeest - december 2023

Elk jaar is het weer een feest dat de ouderraad Sinterklaas en zijn Pieten mag helpen tijdens het Sinterklaasfeest op school. Samen met de inpakpiet tovert de OR een ruimte van Het Galjoen om tot ‘schatkamer’. Wanneer de kinderen een bezoekje hebben gebracht aan Sint en zijn Pieten, mogen ze daarna een cadeautje uitkiezen in de schatkamer. En een schatkamer is het zeker, want er liggen zo vele mooie cadeaus! Omdat de kinderen zelf een cadeautje mogen uitkiezen, gaan ze altijd naar huis met een cadeautje waar ze ontzettend blij mee zijn!

 

Vaderspeldag - juni 2023

Zondag 25 juni 2023 was weer een hele bijzonder dag: de vaderspeldag. Gelokt door geheimzinnige posters en geruchten dat het dit jaar nog spannender en leuker zou zijn dan de vorige keer, gingen zondagochtend hordes met galjoeners met hun vaders/opa's/leenpapa's naar het Delfse Hout. Daar stonden allemaal verschillende activiteiten klaar! 

 

Het was weer een prachtige zonnige dag (het is namelijk altijd mooi weer op de vaderspeldag). 

 

En zoals de traditie inmiddels vereist werd de dag afgesloten met een zeer spannende touwtrekwedstrijd tussen alle kinderen en de vaders, die dit jaar na stiekem samen getraind te hebben zichzelf zeker wisten van de overwinning.

 

Helaas bleken de kinderen toch nog net iets te veel energie over te hebben en werden de vaders wederom verslagen....Een mooi einde aan een prachtige dag!

Klassepotje - september 2023

 

Deze week mocht de ouderraad een beetje voor Sinterklaas spelen. De leerkrachten hebben zoals gebruikelijk aan het begin van het schooljaar een gevulde envelop gekregen: het zogenaamde klassepotje.

 

Dit is een klein geldbedrag waar de leerkrachten zelf van mogen weten waar ze het aan besteden, zolang het maar voor de klas gebruikt wordt. Dat kan een plantje zijn, of ingrediënten om pizza te bakken, of een spelletje om in de klas te doen of noem maar op. Ieder jaar is het weer mooi om te zien hoe blij de leerkrachten hiervan worden, omdat er altijd wel iets is wat nuttig is voor de klas.

 

 

Pretdag - juni 2023

De Pretdag stond dit jaar in het teken van wetenschap en technologie. Hoe kunnen we wetenschap en technologie leuk en uitdagend maken voor kinderen? Het Sciene Centre Delft kwam met een aantal studenten naar onze school toe met een leuk programma. Elke groep kreeg een toffe workshop op zijn eigen niveau!

Daarnaast was het ook weer een dag waarop we de juffen en meesters in het zonnetje hebben gezet! De juffen en meesters waren weer erg blij met alle mooie bedankjes. Vooral de persoonlijke bedankjes in de vorm van een tekening, knutselwerkje of briefje vielen goed in de smaak.

Als afsluiting werd iedereen verrast met een lekker waterijsje! 

 

Jubileum(zomer)feest - mei 2023

In verband met het jubileum van OBS het Galjoen hadden we dit jaar een crazy 25 High tea op het schoolplein.

Wat een lekkere hapjes, en gezellige spelletjes hebben we op de kleedjes voorbij zien komen. En wat hebben we geboft met het weer! 

 

 

 

Lenteontbijt - april 2023

Niet alleen de kinderen komen in pyjama naar school...

 

 

Voorleesontbijt - januari 2023

Knusse momentjes in de klas...

 

 

Kerstdiner - donderdag 22 december 2016

Wat hebben de kinderen (en hun ouders?) weer hun best gedaan om lekkere hapjes te maken voor het kerstdiner in de klas. Zo'n buffet ziet er wel heel feestelijk uit!

 De kinderen zelf ook trouwens...

 

Natuurlijk is er vooraf door juf/mees en kinderen ook gewerkt om de klassen in kerstsfeer te versieren - bij een kerstdiner horen feestelijk gedekte tafels, een mooi versierde kerstboom, veel lichtjes en in meerdere klassen zijn (digitale) haardvuurtjes gesignaleerd. Om de kerstsfeer compleet te maken ging ook het intussen traditionele kerstdoor de klassen langs,

 

De groepen 7/8 hebben in de 'kuil' hun eigen feestje - lekker zelf gourmetten, wie wil gaat met vriendjes / vriendinnetjes in feestelijke (kerst)outfit op de foto, en uiteraard wordt een plekje in de buik vrijgehouden voor het overheerlijke toetjesbuffet!

 

Extraatje voor de kinderen van groep 7/8 dit jaar was de actie die zij op touw hebben gezet om geld in te zamelen voor Serious Request. Er werd muziek gemaakt, een loterij gehouden, en er was een complete kerstartikelen kraam ingericht waar kerstdiner bezoekers kaarsen, koekjes, theelichthouders en allerlei andere (kerstige) versieringen konden kopen. Alles zelf gemaakt door de kinderen uiteraard. Petje af, groepers 7/8, voor wat jullie hebben gepresteerd!

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren