Terugblik activiteiten

Op deze pagina geven wij u een inkijkje in de activiteiten die met hulp van ouders voor Galjoen kinderen zijn georganiseerd!

Deze activiteiten zijn alweer een paar jaar geleden. Binnenkort vind u hier ook activiteiten van de afgelopen jaren!

 

Vaderspeldag - september 2017 (de laatste tot nu toe...)

Zoals ieder jaar was de laatste zondag van september weer een hele bijzonder dag: de vaderspeldag. Gelokt door geheimzinnige posters en geruchten dat het dit jaar nog spannender en leuker zou zijn dan de vorige keer, gingen zondagochtend hordes met galjoeners met hun vaders/opa's/leenpapa's naar het strand bij Hoek van Holland.

 

Net als ieder jaar begonnen we met een strak georganiseerde warming up.

 

Daarna gingen we op een barre tocht door de duinen, om te eindigen op het prachtige zonnige strand(het is namelijk altijd mooi weer op de vaderspeldag). Daar stonden allemaal verschillende activiteiten klaar waaronder, vliegeren, skilat-lopen, snoephappen, maar ook acrobatiek:

 

Het klassieke zandkastelen bouwen mocht natuurlijk niet ontbreken: vele epische bouwwerken zijn die dag door stoere Galjoeners en hun vaders opgeworpen.

 

En zoals de traditie inmiddels vereist werd de dag afgesloten met een zeer spannende touwtrekwedstrijd tussen alle kinderen en de vaders, die dit jaar na stiekem samen getraind te hebben zichzelf zeker wisten van de overwinning.

 

Helaas bleken de kinderen toch nog net iets te veel energie over te hebben en werden de vaders wederom verslagen....Een mooi einde aan een prachtige dag!

 

 Klassepotje - september 2017

 

Deze week mocht de ouderraad een beetje voor Sinterklaas spelen. De leerkrachten hebben zoals gebruikelijk aan het begin van het schooljaar een gevulde envelop gekregen: het zogenaamde klassepotje.

 

Dit is een klein geldbedrag waar de leerkrachten zelf van mogen weten waar ze het aan besteden, zolang het maar voor de klas gebruikt wordt. Dat kan een plantje zijn, of ingrediënten om pizza te bakken, of een spelletje om in de klas te doen of noem maar op. Ieder jaar is het weer mooi om te zien hoe blij de leerkrachten hiervan worden, omdat er altijd wel iets is wat nuttig is voor de klas.

 

 

Pretdag - juli 2017

Onder begeleiding van leden van de Circusschool uit Delft (met hulp van een heleboel enthousiaste juffen, meesters, en hulpouders) hebben de kinderen 's ochtends kennis gemaakt met allerlei circus-acts. Na het onder de knie krijgen van de acts, mocht er eentje worden uitgekozen om voor Groot Publiek te gaan opvoeren 's middags.

Om 13u is het dan zover: circusdirecteur Sandra opent de voorstelling!

 Vervolgens komen er acts met hoepels, knotsen, jongleerballen, vlaggen en diabolo's voorbij. 

 

Er zijn zelfs waaghalzen op een koord, en balancerend op houten ballen gespot:

Als spetterend sluitstuk kwam nog de levende piramide

en voor alle circusartiesten was er na afloop - helemaal in circus thema - popcorn of een suikerspin

 

Zomerfeest - juni 2017

Lekker!!!!!!!

 

knus...

en dankzij leuke ideeen van de DenkTankJunior aangekleed met extra activiteiten. Er is druk 'greenscreen' gefotografeerd in de jungle-fotohoek, en DTJ kinderen hebben hard gewerkt om de gasten te versieren met glittertattoos. DenkTank dankjewel!

 

 

Paasontbijt - april 2017

Niet alleen de kinderen komen in pyjama naar school...

 

Voorleesontbijt - januari 2017

Knusse momentjes in de klas...

 

 

Kerstdiner - donderdag 22 december 2016

Wat hebben de kinderen (en hun ouders?) weer hun best gedaan om lekkere hapjes te maken voor het kerstdiner in de klas. Zo'n buffet ziet er wel heel feestelijk uit!

 De kinderen zelf ook trouwens...

 

Natuurlijk is er vooraf door juf/mees en kinderen ook gewerkt om de klassen in kerstsfeer te versieren - bij een kerstdiner horen feestelijk gedekte tafels, een mooi versierde kerstboom, veel lichtjes en in meerdere klassen zijn (digitale) haardvuurtjes gesignaleerd. Om de kerstsfeer compleet te maken ging ook het intussen traditionele kerstdoor de klassen langs,

 

De groepen 7/8 hebben in de 'kuil' hun eigen feestje - lekker zelf gourmetten, wie wil gaat met vriendjes / vriendinnetjes in feestelijke (kerst)outfit op de foto, en uiteraard wordt een plekje in de buik vrijgehouden voor het overheerlijke toetjesbuffet!

 

Extraatje voor de kinderen van groep 7/8 dit jaar was de actie die zij op touw hebben gezet om geld in te zamelen voor Serious Request. Er werd muziek gemaakt, een loterij gehouden, en er was een complete kerstartikelen kraam ingericht waar kerstdiner bezoekers kaarsen, koekjes, theelichthouders en allerlei andere (kerstige) versieringen konden kopen. Alles zelf gemaakt door de kinderen uiteraard. Petje af, groepers 7/8, voor wat jullie hebben gepresteerd!

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren