Meehelpen met activiteiten

Veel ouders vinden het leuk om mee te helpen bij de activiteiten op school. Het is gezellig om samen met andere ouders en met de kinderen een feestje te bouwen. En om eerlijk te zijn: zonder uw hulp kunnen we het niet doen. Aarzel dus niet en geef u op! Vul het formulier hieronder in en laat ons weten waarbij u wilt meehelpen.

Toelichting op de activiteiten

Leuk dat je interesse hebt om mee te helpen! Hieronder staan de verschillende actitviteiten voor het schooljaar 2021/2022. NB: exacte data worden in de loop van het schooljaar bekend gemaakt.

Sinterklaasfeest (donderdag 2 december 2021)

Sinterklaas komt op bezoek in de klassen van de OB en MB. De leerlingen mogen een kado uitzoeken in "De Schatkamer".

• Voorbereiding: o.a. inkopen lekkers, afspraken maken met Sint en Pieten, draaiboek (± 3 uur in november)
  • Op de dag zelf: o.a. helpen in de Schatkamer en bij Sint en Pieten, klaarzetten en opruimen (8:00 - 14:00 uur)

Wat hebben we nodig: 2 ouders die bij de voorbereidingen en op de dag zelf willen helpen

Kerstviering (december 2021)

Nog niet bekend (ontbijt, lunch, diner, kerstkoor?)

• Voorbereiding: inhoud bedenken (± 2-4 uur in okt/nov/dec - hangt af van wat er wordt bedacht)
  • Op de dag zelf: de leuke activiteit organiseren/uitvoeren (± 1-2 uur)

Lenteontbijt (donderdag 14 april 2022)

Alle leerlingen maken ontbijtjes voor elkaar in een versierde doos en dit wordt samen in de klas opgegeten.

• Voorbereiding: dozen regelen, uitleg maken, extraatjes kopen, klaarzetten/uitdelen (± 2 uur in maart)
  • Op de dag zelf: weinig (misschien helpen, foto's maken)

Wat hebben we nodig: 1 ouder die bij de voorbereidingen wil helpen

Sport & Speldag ("Koningsspelen") (vrijdag 22 april 2022)

Alle leerlingen gaan de hele dag sporten en spellen doen, op de sportvelden (MB, BB) en op school (OB)

• Voorbereiding: geen (doen de leraren)
  • Op de dag zelf: helpen bij klaarzetten spellen, limonade en ijsjes uitdelen, koffie&thee voor hulpouders, opruimen (8.00-14.00 uur - kan ook halve dag)

Wat hebben we nodig: 2 ouders die op de dag zelf bij de organisatie willen helpen
(Wilt u helpen bij de spellen? hiervoor komt apart een oproep in Social Schools)

Vaderspeldag (mei/juni 2022)

Op een leuke buitenlocatie activiteiten als zeephelling, speurtocht door een duinpan, klimmen op een enorme strandbal, vliegeren op het strand met serieuze vliegers! Vast onderdeel is het touwtrekken “kinderen tegen papa’s”. De activiteit is uiteraard voor kinderen en vaders only!

• Voorbereiding: locatie bepalen, spellen bedenken en regelen (in november-april 2-3 keer bij elkaar komen)
  • Op de dag zelf: klaarzetten, helpen bij de spellen, limonade, koffie/thee uitdelen, opruimen (ca. 8:00-14:00 uur)

Wat hebben we nodig: 2 vaders die willen helpen bij voorbereidingen, ± 10 vaders die op de dag zelf willen helpen.

Avondvierdaagse (eind mei / begin juni)

Op vier avonden in een week een route van 5 of 10 kilometer lopen in Delft en omgeving, samen met de leerlingen van de andere scholen in Delft en Den Hoorn.

• Voorbereiding: inchrijvingen regelen, inkopen doen (± 2-3 uur in mei)
  • Op de avonden zelf: verzamelpunt, koekjes en ijsjes uitdelen, medailles uitdelen (1 of 2 avonden)

Wat hebben we nodig: 1 ouder die wil helpen met voorbereidingen, 4-6 ouders die in de week zelf willen helpen op 1 of 2 avonden (2 per avond).

Pretdag (juli 2022)

Een hele dag spelletjes en festiviteiten voor alle leerlingen, feestje voor de leraren.

• Voorbereiding: leuke spellen bedenken en regelen (in januari 1x bij elkaar komen, in april-mei nog 1 of 2 keer)
  • Op de dag zelf: klaarzetten, helpen bij de spellen, limonade, koffie/thee uitdelen, opruimen (8:00-14:00 uur)

Wat hebben we nodig: 2 ouders die willen helpen bij voorbereidingen, ± 20 ouders die op de dag zelf willen helpen

Zomerfeest (vrijdag 24 juni 2022)

Feestje voor de ouders en leerlingen en leraren - met z'n allen picknicken op het schoolplein, iedereen neemt wat lekkers mee.

• Voorbereiding: thema bedenken, activiteiten en aankleding regelen (met versiercommissie), inkopen (±2x een uurtje)
  • Op de avond zelf: helpen met aankleding, activiteiten, opruimen (samen met ouders)

Wat hebben we nodig: 1 ouder die wil helpen bij de voorbereiding, 2 ouders die op de avond willen meehelpen

Anders

Heeft u wekelijks een vrije ochtend, middag of dag en wilt u de school op structurele wijze helpen? Of wilt u op een andere wijze de school helpen? Dan kunt u dit ook aangeven via het formulier. De ouderraad geeft uw aanbod dan door aan de school.

Uw gegevens worden alleen door ons gebruikt voor het organiseren van activiteiten. Ze worden opgeslagen op onze Google Drive, alleen toegankelijk voor leden van de ouderraad. We delen de gegevens niet met anderen.

Invoer:

Voornaam *
Achternaam *
Naam van kind
Basisgroep
Ja! Ik wil wel helpen bij: *
Sinterklaasfeest
Kerstviering
Lenteontbijt
Sport & Speldag ("Koningsspelen")
Vaderspeldag
Avondvierdaagse