03 december 2019

Fantastische schaakprestaties van Het Galjoen!

Het Galjoen heeft op woensdag 20 november meegedaan met de voorrondes voor het Westlands Basisschoolschaakkampioenschap (WBSK). We deden dit jaar met maar liefst 4 teams mee. De locatie was lekker dichtbij – het toernooi vond plaats op Het Talent. Vorig jaar hebben we met 1 team de finale weten te bereiken, en dat hoopten we dit jaar te herhalen.

De verwachtingen werden ver overtroffen. Het eerste team van Het Galjoen won met grote overmacht van iedereen. Er waren hier 3 kinderen die al hun partijen wisten te winnen! Maar ook de andere Galjoen teams presteerden enorm goed. Het Galjoen 2 verloor alleen in de 1e ronde van Het Galjoen 1 en wist verder ook alle partijen te winnen. Dit betekende een 2e plaats voor Galjoen 2. Het 3e en 4e team, met veel kinderen uit de middenbouw en onderbouw, deden het ook prima en eindigden uiteindelijk als 4e en 6e.

Verder was het een erg gezellige en drukke middag in een knus lokaal. De finale vindt plaats op woensdagmiddag 15 januari in Naaldwijk. Het zal ongetwijfeld weer een spannende en leuke middag worden!