Nieuws

Herstart basisonderwijs 11 mei

Herstart basisonderwijs 11 mei

08 mei 2020 - Vlak voor de meivakantie kregen alle basisscholen van het kabinet te horen dat ze op 11 mei weer mogen starten met het geven van onderwijs in de school. Belangrijke voorwaarde hiervoor is dat we slechts fysiek les mogen geven aan 50% van de leerlingen. Zo vlak voor de meivakantie was dit een hele puzzel, maar samen hebben we een mooi plan kunnen maken en zijn we heel blij weer kinderen te mogen verwelkomen op 11 mei. Onder het kopje scholensluiting kunt u lezen welke afwegingen en afspraken er zijn gemaakt om ons onderwijs weer op te kunnen starten. We hebben er zin in!
Portfolio's en Pasen

Portfolio's en Pasen

13 april 2020 - Omdat we hebben besloten om de voortgangsgesprekken digitaal door te laten gaan, hebben de kinderen hun portfoliomap nodig om hierover te kunnen praten. Daarom is er op donderdag 9 april een ophaalmoment georganiseerd voor alle bouwen, natuurlijk met in acht neming van de richtlijnen van het RIVM. Naast het portfolio kregen de kinderen een attentie van de Ouderraad (chocololly) en de school (plantje) mee en konden de kinderen, ouders en leerkrachten elkaar in pyjama een fijn paasweekend wensen. 
Schoolsluiting

Schoolsluiting

25 maart 2020 - Momenteel zijn wij, net als alle scholen van Nederland gesloten vanwege het Coronavirus en de maatregelen die daarvoor genomen moeten geworden. Uiteraard proberen wij de school en ons onderwijs zo goed mogelijk draaiende te houden en ouders en kinderen hierover steeds te informeren. Net als voor u en uw kinderen zijn er momenteel voor ons veel dingen onzeker en weten we bijvoorbeeld niet wanneer geplande (school) activiteiten weer door zullen kunnen gaan. Wanneer u op zoek bent naar meer informatie, kunt u klikken op het kopje "Schoolsluiting" dat speciaal voor deze periode is toegevoegd aan onze website en waar wij de informatie die wij hebben steeds zullen delen. 
Fantastische schaakprestaties van Het Galjoen!

Fantastische schaakprestaties van Het Galjoen!

03 december 2019 - 
Lees meer ›
Investeer in onderwijs!

Investeer in onderwijs!

06 november 2019 - 6 November jl. was onze school gesloten en hebben wij onze werkzaamheden neergelegd om actie te voeren voor minder werkdruk, meer collega's en een goede beloning. 

Via deze link kunt u bekijken waar de leerkrachten deze dag over gesproken en aan gewerkt hebben. Investeer in onderwijs! Door investering in het onderwijs kunnen wij als meesters en juffen met plezier en passie voor de klas staan en kwalitatief onderwijs blijven geven. 

Schrijver op bezoek

Schrijver op bezoek

17 oktober 2019 - Vandaag is kinderboekenschrijver Dave Kastelein bij ons op bezoek geweest. Hij heeft verteld over zijn werk als schrijver, zijn boeken en een mooi stuk voorgelezen. Na afloop was er de gelegenheid om een persoonlijk gesigneerd boek te kopen. Veel kinderen hebben hier gebruik van gemaakt. 

Mocht uw kind enthousiast zijn geworden en u had geen tijd na schooltijd; via deze website kunt u zijn boeken ook bestellen. https://www.veldwachterkinderboeken.nl

 

Boekenmarkt

Boekenmarkt

04 oktober 2019 - Op 4 oktober j.l. is er op onze school een Boekenmarkt georganiseerd om de Kinderboekenweek 2019 feestelijk te openen. In de weken ervoor hebben kinderen boeken van thuis ingeleverd die ze niet meer wilden lezen en dus in de verkoop konden. In totaal waren er ruim 1100 boeken te koop! Onder schooltijd zijn alle basisgroepen naar de Boekenmarkt geweest en hebben de kinderen met hun zelf meegebrachte geld (2,50 euro) boeken kunnen kopen. Er is maar liefst 760 euro opgebracht! Dit geld zal worden gebruikt om de schoolbibliotheek aan te vullen. 

Socialschools 3.0

28 februari 2019 - Beste ouders,

 

Eind februari gaan we over naar socialschools. Dat is een upgrade van Digiduif. Over de overgang is een Digiduif gestuurd.

 

Onderstaand een link en een poster die u extra informatie kunnen geven.

Voor digiduifgebruikers is geen koppelcode nodig,alleen de inloggegevens die u heeft aangemaakt binnen Digiduif

 

Poster

Musical in volle gang

11 juli 2018 - 

Vanavond is het afscheid van groep 8.

Om 19.20 zijn ze gestart met een spetterende musical

 

 

 

 

Zomerfeest

29 juni 2018 - Om de zomer te vieren. Een jaarlijks terugkerend evenement. Gezellig samen.

 

 

 

Overvolle fietsenstalling

Overvolle fietsenstalling

20 januari 2018 - Beste ouders,

 

Onze fietsenstalling op de Goudappel is overvol. We zouden het heel fijn vinden wanneer kinderen die in de buurt wonen met de benenwagen zouden willen komen.

Peuter-kleutergroep

15 december 2017 - Vanaf 1 januari 2018 start de nieuwe peuter- kleutergroep op Het Galjoen in samenwerking met 't Kickertje.
Lees meer ›

Nieuwsbrief nov/dec 2017

05 december 2017 - De nieuwsbrief van nov/dec 2017 staat nu op onze website.

Nieuwsbrief nov/dec 2017 

 

Oud meubilair

Oud meubilair

23 november 2017 - Vandaag is een groot deel van ons oude meulbilair opgehaald door de Stichting "Hoop voor Albanië".

Oversteek bij De Goudappel

18 februari 2017 - Het is gelukt :)

 

De verkeerscommissie is vorig jaar in gesprek gegaan met de gemeente over een veilige aanfietsroute voor alle leerlingen op De Goudappel. Na de aanleg van de zebra is nu ook de doorgang van het plein verplaatst.

 

Wij zijn blij met deze verandering.

 

We merken nog wel dat veel automobilisten nog niet gewend zijn aan dit zebrapad. We hopen natuurlijk dat iedereen na een korte wenperiode voldoende afremt en voorrang verleent aan overstekende kinderen. Ook als er haast in het spel is.

DigiDuif

18 januari 2017 - Het aantal activeringen van Digiduif heeft weer een mijlpaal bereikt.

Meer dan 90% van de ouders heeft zich aangemeld.

 

Op de pagina ouders is meer informatie te vinden over Digiduif.

 

Nieuws uit de ouderraad

14 januari 2017 - Uit de Ouderraad

Dankjewel kinderen / hulpouders / juf & mees voor jullie hulp om het Galjoen kerstdiner weer tot een feest te maken! Leuke terugblik op dit evenement, en het laatste nieuws uit de Ouderraad op http://www.obshetgaljoen.nl/ouders/ouderraad/laatste-nieuws